dissabte, 10 de novembre del 2012

COMUNICAT D’ARRAN ALT URGELL SOBRE LES PROPERES ELECCIONS DEL 25-N



En primer lloc, des d’Arran Alt Urgell volem felicitar a l’Esquerra Independentista de l’Alt Urgell (de la qual formem part com a l’organització juvenil de l’EI) per la organització del debat el passat dissabte dia 6, on van participar una quinzena de persones, sobre si la CUP s’hauria de presentar a les eleccions del proper 25 de novembre

Des de la CUP, es va decidir que es faria una Assemblea Nacional Extraordinaria el proper dissabte dia 13, on els militants de les Candidatures d’Unitat Popular decidiran si presentaran llistes electorals per a les properes eleccions al Parlament. La decisió, es prendrà després de les 3 setmanes que la CUP va donar a la militància, per transportar el debat a totes les comarques del Principat, sobre si la CUP s’ha de presentar a les eleccions.

Cal dir que fins ara, les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) han apostat per presentar llistes només a les eleccions municipals, per construir la unitat popular des dels pobles i ciutats. Ara, ens trobem en un moment històric en què la CUP pot presentar-se, per primera vegada a la història a unes eleccions al Parlament.



A l’Alt Urgell el debat va arribar a la conclusió, que en cas de que la CUP es presentin a les eleccions, es crearà un comité de suport a les Candidatures, degut a que es creu que en l’actual moment de canvi nacional i social que estem vivint, és important ser partíceps d’aquest fet. No obstant, al debat es va ser conscient de la poca implantació que té la CUP a la nostra comarca i que degut al poc temps de marge que hi ha per prendre una decisió, aquesta no ha permès acabar de fer més debats i processos necessàris.

Tot i això, des d’Arran Alt Urgell, creiem que el nostre país és de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar, i que el Principat és una part dels Països Catalans, per la qual cosa nosaltres defensem l’alliberament nacional de tot el conjunt del nostre país, i no només d’una part, com és el Principat. Per cultura, llengua i tradicions, estem lligats a València, Balears i la Catalunya Nord, pel que no podem permetre que partits com CiU o ERC ens divideixin el país. A més, volem denunciar que ara, Convergència i Unió utilitzi la independència com a cortina de fum per tapar les retallades que han fet al nostre país. Nosaltres, seguirem defensant uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes, i no una Catalunya independent dins de l’Unió Europea, de dretes i amb un capitalisme ferotge que segueixi explotant i reprimint al poble treballador. L’alliberament nacional (dels Països Catalans) ha d’estar lligat a l’alliberament social del nostre poble, ja que si no es així, seguirem dominats pels grans empresaris i les grans multinacionals que tan poder tenen en aquest món capitalista.



Amb tot això i després de les conclusions del debat a l’Alt  Urgell, Arran Alt Urgell ha decidit participar al Comité de Suport a les CUP, en cas de que es presentin a les properes eleccions parlamentaries.

Així doncs, estarem expectants a saber quina serà finalment la postura de la CUP de cara a les properes eleccions.

Arran Alt Urgell.

La Seu d’Urgell, 10 d’Octubre de 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada