dijous, 28 d’abril del 2011

Passi de vídeo per l'1 de maig.


El primer de maig de l'any 1886, ara fa 125 anys, es va produir la revolta de Haymarket a Chicago (Estats Units). En aquesta, la policia va disparar contra els manifestants, que lluitaven per les vuit hores de jornada laboral, matant diverses persones. Uns anys després es va establir aquesta data com el dia internacional dels treballadors i treballadores.

Cal no oblidar, doncs, per què l'1 de maig és “festa”, més encara en l'actual context de retallades a l'Estat del Benestar. Retallades que justifiquen amb una crisi econòmica d'arrel financera en la qual els culpables en surten beneficiats i els innocents (la major part de la població mundial) en surt, en major o menor mesura, directament perjudicada.

En aquest sentit, des de l'Assemblea de Joves de l'Alt Urgell (AJAU) us convidem al passi del documental “la doctrina del shock” de Naomi Klein. En aquest es mostra com sovint s'utilitzen commocions socials, xocs com per exemple l'huracà Katrina, per a aplicar mesures econòmiques impopulars i polítiques repressives. Us esperem a totes!

El passi tindrà lloc al Casal Popular de l'Alt Urgell (C/Canonges núm 9, La Seu d'Urgell) el proper divendres dia 29 d'abril a les 22.00

Contra el capitalisme: Orgull de classe, orgull juvenil!

AJAU.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada