dimecres, 5 de març del 2014

DONES PIRINENQUES LLIURES, FEMINISTES I DESOBEDIENTS!


Actualment estem vivint una situació de regressió de drets socials, laborals, en educació i sanitat. Ara a més es vol influenciar en el nostre cos, com si aquest fos part de les propietats de l'estat i es
pogués decidir sobre ell per damunt de les dones.

Des de l'any passat, que s'ha estat tantejant el terreny parlant de la reforma de l'avortament per veure quina era la reacció de la població. Ens ha tocat a les dones ser l'objectiu de tal distracció: es tracta de la reforma de la Llei de l'avortament. Mentre el sector feminista lluitava per a què la llei del 2010 s'adeqüés a les necessitats reals i emancipadores de la dona, al 2014 ens en volen aprovar una altra que ens faci retornar al franquisme i prohibeixi l'avortament, forçant a practicar aquest en la clandestinitat fet que ben segur augmentarà les morts en les dones treballadores que avortin.

És una necessitat de totes mobilitzar-nos pel dret a decidir en el propi cos, pel dret a l'avortament lliure i gratuït, i especialment, davant el poder reaccionari i neofeixista que ens pretén retornar al franquisme, aturar la contra-reforma de l'avortament. PER A AIXÒ CRIDEM A SUMAR-SE A LA MANIFESTACIÓ DISSABTE 8 DE MARÇ A LES 18H A LA FONT DEL PASSEIG.

Per altra banda, la història del Pirineu ha estat escrita pels homes i el paper de la dona rural sempre ha estat menyspreat o silenciat; tot i que, la feina al camp o a les nostres terres requeria que homes i dones treballessin plegats fent el mateix tipus de tasques.

Per això, desprès de la mobilització realitzarem una trobada per començar a adonar-nos de la nostra situació, proposar i construir alternatives al model social actual (patriarcal i androcèntric) dins del món rural i també, per fer una mirada al nostre passat i recordar que les dones del Pirineu hem estat capaces de crear estratègies transformadores i úniques, com és el cas de les Trementinaires.

ACTES DEL DIA 8 DE MARÇ A LA SEU D'URGELL:

· Passeig Joan Brudieu:

o 18:00 -Mobilització pel dret a l'avortament i en contra de l'avantprojecte de llei del PP.

· Centre Cívic l'Escorxador:

o 19:30 -Documental i debat: EL PAPER DE LA DONA AL MÓN RURAL I AL PIRINEU.

o 22:00 -SOPAR POPULAR per l'autogestió (Botifarrada).

És per això que us convidem a totes i tots a participar als actes i donar la vostra opinió sobre el paper de les dones de la comarca el proper dissabte a la Seu d'Urgell!

LA LLUITA DE LA DONA PIRINENCA HA DE SER SEMPRE VISIBLE!

DONES PIRINENQUES LLIURES, FEMINISTES I DESOBEDIENTS!

VISCA EL PIRINEU FEMINISTA!

_ARRAN ALT URGELL_

_CANDIDATURA D'UNITAT POPULAR DE L'ALT URGELL_

_ENDAVANT ALT URGELL_

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada